Laddplatser på parkeringen på Hedvigsholmen

Kommunen planerar för 36 p-platser med elbilsladdning på Hedvigsholmen på Koön, i samband med upprustningen av parkeringen. 28 av dem kommer att vara för boende och åtta platser blir publika platser för besökare

Sedan slutet av augusti pågår upprustningen av parkeringen på Hedvigsholmen. Etapp 1 är i stort sett klar och etapp två tar vid och pågår under resten av året. Parkeringen får därmed en högre standard, jämnare yta, bättre avrinning för dagvatten, belysning och bredare p-platser (2,5 meter breda).

Efterfrågan på p-platser med elbilsladdning är stor och därför planerar nu kommunen för 36 laddplatser på Hedvigsholmen. Åtta publika laddplatser kommer uppföras längs med muren framför Marstrands Havshotell och de kommer att kunna nyttjas av alla. 28 platser är för boende och de kommer att kunna hyras årsvis av de som bor eller har verksamhet i närheten. Det kommer att finnas ett kösystem. Taxa och andra regleringar är ännu inte klara eller beslutade.

Lösningen för laddsystemet innebär inga nya markarbeten, utan tekniken kommer att monteras på räcken. Användarna kommer att få ladda ner en app där man styr och betalar för laddningen.

När p-platserna med elbilsladdning kommer att vara klara beror till stor del på leveranstider hos de olika leverantörerna. Mer information om kösystem, regler och taxa kommer att finnas på kommunens webbplats när dessa är beslutade och klara. 

Länk till dokumentet: Laddplatser på Hedvigsholmen